Onze missie

De Tinkerbell Family werkt aan een wereld
waarin iedere psychiatrische patiënt toegang heeft tot menswaardige zorg.

Dit is zorg zonder dwang en opsluiting (die mensenrechten respecteert), die bewezen werkt (mensen beter maakt) én die menswaardig is (zonder geweld) voor zowel patiënten, naasten als hulpverleners.

Hoe doen we dat?

  1. We vertellen verhalen, zodat psychiatrische patiënten, naasten en hulpverleners een stem en een gezicht krijgen. Dit doen we online, in de media en live, door het geven van lezingen of te spreken op evenementen.
  2. We verbinden mensen en voeren samen actie, zodat het onderwerp op de maatschappelijke agenda komt en beslissingsmakers gaan kiezen voor menswaardige zorg.
  3. We promoten en financieren menswaardige zorg in de psychiatrie, zodat patiënten, naasten en hulpverleners zelf kunnen kiezen welke zorg ze willen.

Hoeveel mensen hebben nu géén toegang tot menswaardige zorg?

In Nederland lopen nu drie miljoen mensen rond met psychische problemen. Deze mensen lopen allemaal het risico om in de psychiatrie met dwang behandeld te worden en/of in een isoleercel te worden opgesloten.

Volgens de Verenigde Naties, waar Nederland lid van is, is iedere vorm van dwang in de zorg marteling en mishandeling en moet worden afgeschaft.

Iedere psychiatrische patiënt heeft recht op menswaardige zorg.

.

Help mee!

Zodat niemand meer hoeft mee te maken wat Imke heeft meegemaakt.

Menswaardige zorg voor psychiatrische patiënten bestaat namelijk wél!