Het burgerinitiatief voor menswaardige zorg in de psychiatrie

Een burgerinitiatief is een voorstel van burgers, aan de leden van de Tweede Kamer, om de samenleving te verbeteren. De Tinkerbell Family wil dat iedere psychiatrische patiënt toegang krijgt tot menswaardige zorg. Deze zorg bestaat namelijk wél en is een mensenrechtWil je er meer over lezen? Kijk dan hier

Als 40.000 mensen (of meer) hun handtekening zetten onder onze petitie, kunnen we ons burgerinitiatief aanbieden aan de politiek. Imke mag het voorstel dan zelfs persoonlijk toelichten voor de Tweede Kamer.

Let op! Er zijn een paar spelregels, waar je aan moet voldoen om een geldige handtekening te kunnen zetten:

  • Je moet ouder zijn dan 18 jaar.
  • Je moet de Nederlandse Nationaliteit hebben.
  • Bevestig je handtekening via de mail, nadat je de petitie hebt ondertekend. Anders is alles voor niets.
  • Als je dit hebt gedaan, kom je weer op de website waar de petitie staat.
  • Let op! Om jouw handtekening geldig te maken voor het burgerinitiatief, moet je daar nog even je adres en je geboortedatum invullen (deze gegevens worden niet openbaar als je dat niet bovenaan de pagina hebt aangevinkt) en daarna klikken op ‘Bevestig en bewaar’, dit is een blauwe button.
  • Zodra je dit hebt gedaan, zie je bovenaan de pagina: Uw ondertekening is nu bevestigd. Dank u wel! Dan ben je klaar!
    Helaas is zonder je adresgegevens je handtekening niet geldig voor het burgerinitiatief. De overheid heeft dit zo beslist.
  • Als we 40.000 ondertekenaars hebben, dan stuurt de overheid een klein aantal van deze mensen een brief met de vraag of ze een kopie van hun identiteitsbewijs willen terugsturen. Zo checkt de overheid of de handtekeningen geldig zijn. Teken het burgerinitiatief asjeblieft alleen als je daartoe bereid bent.